2022. februári bakancslista

A Menyasszony fátyla vízeséshez és Kőrizstetőre szervez gyalogtúrát Szima Márton, akivel egy héttel azelőtt kalotaszegi templomok és történelmi emlékhelyek nyomába eredhetünk, Kiss János az Akasztófa-dombon át kalauzol Csonkateleptől Kolozsvárig, de lesz Gereben-hegyi és Kígyófej-túra is februárban. Sőt már néhány különleges márciusi kirándulást is megfontolhatunk, de jönnek a buszkáti síversenyek is.

Február 2. (szerda):

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Február 5. (szombat):

  • Meszes-hegység: Gereben-hegy és/vagy Barlang-völgyi jeges sziklavájat (20 km, 650 m szintkülönbség), kiskocsikkal. Bejelentkezni telefonon. Szervező: Kiss János.

Február 6. (vasárnap):

  • Kígyófej-túra (20-22 km). Utazás a 07:48-kor induló CFR vonattal Tóttelkéig (Gălășeni), onnan gyalog indulunk tovább. Kolozsvárra legkésőbb 18:45-kor érkezünk vissza. Szervező: Szima Márton.

Február 9. (szerda):

  • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Február 12. (szombat):

  • Bivalyos – Hideg-forrás – EKE-forrás – Gorbó-gerinc (13 km, 200 m szintkülönbség). Találkozás 8.45 órakor a román opera melletti M16-os végállomáson. Szervező: Kiss János.

Február 16. (szerda):

  • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Február 19. (szombat):

  • Lomb – Kajántói-fenyves – Bácsi-erdő (23 km, 640 m szintkülönbség). Találkozás 9 órakor a vasútállomás előtt. Szervező: Kiss János.

Február 19-20. (szombat-vasárnap):

  • Kalotaszeg épített örökségének nyomában. Kétnapos autóbuszos kirándulás, amelyen a kalotaszegi települések református templomait és történelmi jelentőségű emlékhelyeit fedezzük fel. A helyek száma korlátozott, ezért szükséges az előzetes bejelentkezés. Szervező: Szima Márton.

Február 23. (szerda):

  • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Február 26. (szombat):

  • Csonkateleptől Kolozsvárig a kajántói Akasztófa-dombon át (18 km, 160 m szintkülönbség). Bejelentkezni telefonon. Utazás az M33-as busszal, ami 7.30-kor indul a Kisállomástól. Szervező: Kiss János.
  • Mikes-tető (14 km). Találkozás 8.45 órakor az M16-os román opera melletti megállójában. Szervező: Pál Gyöngyi.

Február 27. (vasárnap):

  • Gyalogtúra a Rekiceli (Menyasszony fátyla)-vízeséshez. Útvonal: Stanciu-tisztás – Menyasszony fátyla-vízesés – Lespezi-kilátó – Kőrizstető (Scrind-Frăsinet) (18 km, szintkülönbség +/- 800 m). Az utazást kisbusszal szervezzük, ezért szükséges az előzetes bejelentkezés. Részletek a honlapon. Szervező: Szima Márton.

Márciusi előzetes

Március 5. (szombat):

  • XVIII. EKE-gyereksíverseny (17 év alatti gyerekeknek). Helyszín és időpont: Kisbányahavas üdülőtelep, a buszkáti sípálya, 11 óra. Jelentkezni 2021. március 1-jén kedd délig lehetséges ide kattintva. Felelős szervező: Veres Ágnes, e-mail: siverseny@ekekolozsvar.ro. További részletek a síverseny honlapján.

Március 6. (vasárnap):

  • Hangay Oktáv családi síverseny (III. kiírás). Helyszín és időpont: Kisbányahavas üdülőtelep, a buszkáti sípálya, 11 óra. Indulhatnak: 2, 3, 4 és 5 vagy ennél több tagú csapatok, amelyeknek tagjai ugyanazon családhoz és ezen belül legalább két generációhoz tartoznak (pl. szülő-gyerek, nagyszülő-unoka stb.). Egy családból származó, de ugyanazon generációhoz tartozó személyekből alkotott csapatot (pl. férj-feleség vagy testvérek) nem lehet benevezni. Jelentkezni 2021. március 1-jén kedd délig lehetséges ide kattintva. Felelős szervező: Veres Ágnes.

Március 5-6. (szombat-vasárnap):

  • Autóbuszos kirándulás a hepehupás vén Szilágyba, Ady és Toldi emlékek. A következő településeket keressük fel: Zilah, Kraszna, Szilágysomlyó, Szilágynagyfalu, Somlyóújlak, Szilágylompért, Selymesilosva. További részletek hamarosan a honlapon. Szervező: Kovács D. Zsuzsa.

Március 13. (vasárnap):

  • Maros-völgyi fatörzsbarlangok nyomában (gyalog 9-11 km), autóbuszos kirándulás. A helyek száma korlátozott, ezért szükséges az előzetes bejelentkezés. Részletek a honlapon. Szervező: Szima Márton.

Figyelem! Mindenkit megkérünk, hogy a túrákon tartsa be a közegészségügyi óvintézkedéseket, valamint a hatóságok és egészségügyi szervek utasításait! Mivel járványügyi szempontból a következő időszakot is a bizonytalanság fogja jellemezni, és bármikor életbe léphetnek újabb korlátozások, a változtatás vagy a túrák lemondásának jogát mindvégig fenntartjuk. Minden túrára szükséges előre bejelentkezni a túravezetőknél vagy az alábbi online űrlap kitöltése által.

Túravezetők, szervezők elérhetősége