Kalotaszeg épített örökségének nyomában

Szima Márton

Mindenkit szeretettel várunk kétnapos buszos kirándulásunkra február 19-20. között, amely során a Kolozsvártól nyugatra fekvő kalotaszegi települések református templomait és történelmi jelentőségű emlékhelyeit fedezzük fel Szima Márton vezetésével az alábbi útvonalon:

  • Első nap (február 19., szombat): Méra – Vista – Bogártelke – Nagypetri / Kispetri – Farnas – Zsobok – Sztána – Kalotaszentkirály.
  • Második nap (február 20., vasárnap): Bánffyhunyad (itt részt veszünk az istentiszteleten) – Kalotaszentkirály-Zentelke – Körösfő – Magyargyerőmonostor – Magyarvalkó – Kiskapus. Ezek után indulás vissza Kolozsvárra.

Indulás: február 19-én, szombat reggel 9 órakor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől.
A szállásunk Kalotaszentkirály-Zentelkén lesz a Püspök Panzióban 2-3-4 illetve 5 személyes szobákban, szükség esetén pedig a szomszédos panziókban. Vacsora után lehetőség nyílik egy kellemes esti sétára is a falu csendes utcáin. A szálláson lehet igényelni vacsorát és reggelit egyaránt, ezért megkérünk, hogy a jelentkezési űrlapon jelöljétek be, ha szeretnétek élni ezzel a lehetőséggel.

A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb február 10-én, csütörtökön 18 óráig az alábbi online űrlap kitöltése által. A jelentkezés a részvételi díj kifizetésével válik véglegessé. Fizetési határidő: február 11., péntek 18 óra.

Fontos! A buszban végig kötelező lesz a védőmaszk viselése!
A jelenleg hatályos törvények miatt az alkalommal csak azon személyek jelentkezését tudjuk fogadni, akik rendelkeznek oltási igazolással (a szállásadó csak oltott személyeket fogadhat). Ugyanakkor fenntartjuk a jogot a program módosítására, esetleg a kirándulás teljes lemondására, amennyiben a korlátozások ezt megkövetelik. Megértéseteket előre is köszönjük.

A részvételi hozzájárulás EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak 230 lej, a többi résztvevő számára 250 lej, ami tartalmazza a szállítás és a szállás költségeit reggelivel és vacsorával együtt.
NEM tartalmazza a templomokban ajánlott perselypénzt/adományt.

A részvételi költséget a következőképpen lehet befizetni:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116 (az udvaron, baloldali épület), hétköznaponként 10-18 óra között
•   banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámlájára:

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE CALATA 2022  <résztvevő neve>

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE CALATA 2022  <résztvevő neve>

Banki átutalás esetén kérjük e-mailen elküldeni az átutalási bizonylatot az info@ekekolozsvar.ro címre.
FIGYELEM! A befizetett összegeket nem térítjük vissza; ha valaki le szeretné mondani a jelentkezését, kereshet maga helyett más személyt, akinek egyéni egyezség szerint átadja a helyét.