2020. októberi bakancslista

Októberben lesz Hunyadi Mátyás Emléktúra, Ökrök-völgyi körtúra, kerékpáros palacsintatúra, és Wanek Ferenc geológussal a Vörös-szakadékhoz látogathatunk. Megkérünk minden érdeklődőt, hogy a túrákra jelentkezzen be előre az alábbi űrlap kitöltése által. Azokra a túrákra, amelyek nem szerepelnek a listán, külön űrlap kitöltésével lehet bejelentkezni.

Október 3. (szombat):

 • Csürülye – Kis-Magura (20 km, 500 m szintkülönbség). Érdeklődni telefonon. Szervező: Kiss János.
 • Barátka – Ökrök-völgyi körtúra, patakon való átkeléshez lehet hozni cserecipőt (16 km, 400 m szintkülönbség). Érdeklődni telefonon. Találkozás 6.50 órakor a vonatállomáson (a TFC-vonat 7.18-kor indul, jegyvásárlás egyénileg). Szervező: Pál Gyöngyi.

Október 4. (vasárnap):

Október 5. (hétfő):

 • Házsongárdi séta, III.b. parcella. Találkozás 14 órakor a bejáratnál. Szervezők: Kovács D. Zsuzsa és Lőrinczi István.

Október 7. (szerda):

 • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.
 • Lombi erdő (15 km). Találkozás 10 órakor a nagyállomás előtt. Szervező: Fazakas Ferenc.

Október 10. (szombat):

 • Hunyadi Mátyás-emléktúra: Csonkatelep – Máriatelep – Báboci határ –Nádasberend – Pusztatopa – Sárdi-erdő, -tető, -rét – Türe – Magyargorbó (33 km, 600 m szintkülönbség). Bejelentkezni telefonon! Utazás az M33-as busszal, 7.30-kor indul a Kisállomástól. Szervező: Kiss János.
 • Kőhegy-körtúra. Utazás kiskocsikkal, találkozás reggel 9 órakor Kalotaszentkirály-Zentelkén a kultúrotthon előtt. A túra hossza 13,5 km, teljes szintemelkedés 760 m. Szükséges az előzetes bejelentkezés az alábbi online űrlap kitöltése által, vagy telefonon legkésőbb pénteken 18 óráig. Szervező: Kismihály Boglárka.

Október 11. (vasárnap):

Október 14. (szerda):

 • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.
 • Kisbács – Bongár forrás. Találkozás 9.45 órakor a 31-es autóbusz Széchenyi téri megállójában. Szervező: Fazakas Ferenc.

Október 17. (szombat):

 • Szelicse – Havasbükke – Szászfenes (13 km). Találkozás 8.45 órakor az M16-os autóbusz román opera melletti megállójában. Szervező: Pál Gyöngyi.

Október 18. (vasárnap):

 • Gyalogtúra a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Salamon Kata. Telefonszám: 0771-535848.

Október 21. (szerda):

 • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Október 24-25. (szombat-vasárnap):

 • Csucsai hétvége (szállás az EKE-házban, könnyű gyalogtúrák a környéken, egy közös étkezés). Bejelentkezni telefonon a szervezőknél. Találkozás 7.20 órakor az állomás előtt, a vonat 7.45-kor indul. Szervezők: Csorba Anna és Kovács D. Zsuzsa.

Október 28. (szerda):

 • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Október 31. (szombat):

 • Gyerekbarát palacsinta-túra kerékpárral a pusztatopai palacsinta-sütödéhez. Találkozás  9:30-kor a borsaújfalui útelágazásnál. A túra hossza 38 km. Minden  palacsintát és/vagy kerékpározást szerető gyereket szívesen látunk  szüleikkel együtt. Bejelentkezni az alábbi linken szükséges. Szervező: Szima Márton, telefonszám: 0766703575. Figyelem! Egyelőre úgy néz ki, hogy a szombati időjárás nem lesz túl kedvező egy biciklis túra megszervezésére, ezért ha nem változik a helyzet, a túravezető kénytelen lesz lemondani az eseményt.  Megkérünk titeket, hogy kísérjétek figyelemmel a további bejegyzéseinket, ugyanis legkésőbb péntek este 6 óráig értesíteni fogunk titeket a túra sorsáról. Megértéseteket köszönjük. Update! Mivel az előrejelzés szerint még mindig esni fog holnap, a túra elmarad. Ennek ellenére szép és tartalmas hétvégét kívánunk!

 

Túravezetők, szervezők elérhetősége