Szolnok – Munkácsy kiállítás, RepTár (2019)

Kovács D. Zsuzsa

FIGYELEM! A regisztrációt meghosszabbítjuk szerdáig, azaz március 27-ig, déli 12 óráig.

Az utazást autóbusszal szervezzük.

Az autóbusz március 30-án, szombat reggel 6:30-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul. Hazaérkezés éjfél körül.
Az autóbuszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, lehetőleg március 19-ig (azoknak, akik részesülnének extra élményekben a RepTárban – bővebb információ lentebb olvasható) és legkésőbb március 25-ig (azoknak a résztvevőknek, akik nem igényelnek extrákat), a következő linken: https://goo.gl/forms/dBE4B1UoPABaV9Wf2

Az autóbuszra csak azok a személyek ülhetnek fel, akik regisztráltak a kirándulásra és előre befizették a részvételi költséget. Köszönjük szíves megértésüket.

Szolnoki panoráma

Részvételi díj (csak az utazás költségeit tartalmazza): EKE-tagoknak és 18 év alattiaknak 100 lej, a többi résztvevő számára 120 lej.
A belépődíjakat forintban kell fizetni a helyszínen az alábbiak szerint:

Munkácsy kiállítás:
Csoportos belépő (életkortól függetlenül): 800 Ft/fő, tárlatvezetés: 5000 Ft/csoport.

RepTár:
Felnőtt, csoportos jegy: 2000 Ft/fő
Diák, nyugdíjas csoportos jegy: 1100 Ft/fő
70 év felett a belépés ingyenes.
Tárlatvezetés: 5000 Ft/csoport. Abban az esetben, ha sokan leszünk, két csoport fog indulni külön-külön.

A tárlatvezetés után extra élményekben lehet részük azoknak, akik előre jelzik ezzel kapcsolatos szándékukat. Mivel időpontot kell egyeztetnünk, megkérünk minden érdeklődőt, hogy március 10-ig regisztráljon bejelölve az erre vonatkozó mezőket az űrlapon. Ebben az esetben is a helyszínen kerül sor a fizetésre. Az extra szolgáltatások árlistája a következő:
4D mozi (vetítés: 10 perc): 800 Ft/fő
40 perces katonai akadály- és csúszópálya használat: 800 Ft/fő
Szimulátor használat (játékidő: 17 perc): 800 Ft/fő
Fotózás két valódi repülőgép pilótafülkéjében: 400 Ft/fő
A 4D mozi és a szimulátor csak 10 éves kor és 120 cm-es magasság fölött használható.

Az utazási költségeket előre ki kell fizetni, legkésőbb március 26-án, kedden 15 óráig, a következőképpen:
•    készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ideiglenes ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116. (az udvarban, a baloldali épületben), hétfőtől csütörtökig 10-15 óra között
•    banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámlájára:

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: ERDELYI KARPAT EGYESULET-KOLOZSVAR 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE SZOLNOK 2019 <résztvevő neve>

Banki átutalás esetén kérjük e-mailen elküldeni az átutalási bizonylatot, az info@ekekolozsvar.ro címre.
FIGYELEM! A befizetett összegeket nem térítjük vissza; ha valaki le szeretné mondani a jelentkezését, kereshet maga helyett más személyt, akinek egyéni egyezség szerint átadja a helyét.

Kirándulásunk során a Szolnoki Galériában meglátogatjuk a Munkácsy Mihály születésének 175-dik évfordulója alkalmából szervezett kiállítást, tárlatvezetéssel. A Pákh Imre gyűjteményéből és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlaton olyan műveket is láthatunk, amelyek eddig nem voltak kiállítva Magyarországon. Utána átmegyünk a RepTár-ba, Szolnok repülőmúzeumába, amely egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4500 négyzetméter fedett kiállítóterével, és mintegy 60000 négyzetméter alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum több mint egy nagy repülőgép emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmeseinek remek kikapcsolódást kínál.

Honlapunk fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap