Kirándulás a hepehupás, vén Szilágyba

Kovács D. Zsuzsa

Manapság a Szilágyságon gyakran csak átutazunk, vagy éppenséggel elkerüljük, pedig bőven tartogat számunkra látnivalót. A „hepehupás”, vén Szilágyság a Partium területén helyezkedik el, és az Alföld szélétől a történelmi Erdély határáig terjed. Ez alkalommal a tájegység települései közül a jelentősebbeket látogatjuk meg: Zilah, Kraszna, Szilágynagyfalu, Szilágybagos (itt lesz a szállásunk), Szilágysomlyó, Somlyóújlak, Szilágylompért, Selymesilosva. Kétnapos kirándulásunk során (2022.03.05-06.) Toldi Miklós és Ady emlékhelyeket keresünk fel, meglátogatjuk a Báthoryak ősi fészkét, különleges szépségű, festett kazettás mennyezetű és titokzatos, falfolyosós templomokkal ismerkedünk.

Kirándulásunkat borkóstolóval fejezzük be Kémeren. Ennek során bemutatják a borászat tevékenységét, majd 6 féle bort kóstolhatunk meg, mellé sajttálat és pogácsát szolgálnak fel. A borkóstolót minimum 20 fő jelentkezése esetén tudják megszervezni, ezért kérünk, a jelentkezési űrlapba jelöljétek be, ha szeretnétek élni ezzel a lehetőséggel. Ára 20-30 fő esetében 65 lej/fő, 30 fő fölött 60 lej/ fő, és csupán a helyszínen kell kifizetni.

A szállásunk fürdőszobával ellátott 3 ágyas szobákban lesz, valamint igény szerint franciaágyas szobákban. Ez utóbbiból csak néhány áll rendelkezésünkre, ezért előnyben részesülnek azok a résztvevők, akik a párjukkal jelentkeznek be. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezési űrlapon lehet megemlíteni. (A franciaágyas szobának az ára magasabb.)

Indulás: március 5-én, szombat reggel 7 órakor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől.

A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb február 24-én, csütörtökön 18 óráig az alábbi online űrlap kitöltése által. A jelentkezés a részvételi díj kifizetésével válik véglegessé. Fizetési határidő: február 25., péntek 18 óra.

Fontos! A buszban végig kötelező lesz a védőmaszk viselése!
A jelenleg hatályos törvények miatt az alkalommal csak azon személyek jelentkezését tudjuk fogadni, akik rendelkeznek oltási igazolással (a szállásadó csak oltott személyeket fogadhat). Ugyanakkor fenntartjuk a jogot a program módosítására, esetleg a kirándulás teljes lemondására, amennyiben a korlátozások ezt megkövetelik. Megértéseteket előre is köszönjük.

Részvételi hozzájárulás

Három ágyas szobák esetén:

  • EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak: 195 lej
  • Nem EKE-tagoknak: 205 lej

Franciaágyas szobák esetén (az erre való igényt az űrlapon is meg kell említeni!):

  • EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak: 210 lej
  • Nem EKE-tagoknak: 220 lej

*Az összeg magába foglalja a buszos szállítás díját, a szállás költségét, valamint a reggeli és vacsora árát. A borkóstoló árát nem tartalmazza, ezt majd a helyszínen kell kifizetni, amennyiben meglesz a szükséges létszám ahhoz, hogy megtartsák.

A nevezés a részvételi hozzájárulás befizetésével válik véglegessé, a buszban pedig a helyek a jelentkezés sorrendjében telnek meg, így minél hamarabb regisztrál valaki, annál előrébb fog helyet kapni a buszban.

A költségeket a következőképpen lehet befizetni:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116 (az udvaron, baloldali épület), hétköznaponként 10-18 óra között
•   banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámlájára:

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE SALAJ 2022  <résztvevő neve>

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE SALAJ 2022  <résztvevő neve>

Banki átutalás esetén kérjük e-mailen elküldeni az átutalási bizonylatot az info@ekekolozsvar.ro címre.
FIGYELEM! A befizetett összegeket nem térítjük vissza; ha valaki le szeretné mondani a jelentkezését, kereshet maga helyett más személyt, akinek egyéni egyezség szerint átadja a helyét.

Szilágyság