Gyerekbarát kerékpártúra a Dregán-tó körül (2019)

Branea Róbert

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot gyerekbarát biciklitúránkra április 14-én, vasárnap, amely során a Dregán-Floroiu víztározót fogjuk megkerülni.

A túra hossza 34 km, teljes szintemelkedés 1000 m. Teljes menetidő 5 óra, pluszban pedig 1-2 óra pihenőt is számításba kell venni.

A nyomvonal az alábbi linken tekinthető meg.

Mivel elsősorban terep-kerékpározásról van szó, a szokásos felszereléssel ajánlott elindulni, lásd az alábbi linken: http://teljesitmenyturak.ekekolozsvar.ro/teljesitmenyturak/kosbringa/tanacsok#tanacs2.
A pihenőbe szalonna-/kolbászsütést (a hozzávalókért mindenki saját maga felel) is beiktatunk az ínyencek örömére.
A túra útvonala teljesen biztonságos, a tavat megkerülő makadámúton, illetve földúton vezet.
Az utazást ez alkalommal nem tudjuk biztosítani, mindenkinek saját maga kell megoldania, hogy időben odaérjen a gát végén levő parkolóba. Mivel lehetséges, hogyan olyanok is részt vesznek, akik mások kerékpárjait is tudnák szállítani, megkérünk minden érdeklődőt, hogy jelentkezzen be az info@ekekolozsvar.ro e-mailcímen vagy az egyesület Facebook oldalán üzenetben.

Szervező: Branea Róbert, telefonszám: 0723-400496.

A víztározó Kolozsvártól 88 km-re található, az út körülbelül másfél órát vesz igénybe, ezért érdemes időben elindulni. Indulás: 9:30-kor a vízgyűjtő keleti oldaláról, a gát végén levő parkolóból.
FIGYELEM! Kedvezőtlen időjárás esetén a túrát elhalasztjuk, ezért megkérünk minden érdeklődőt, hogy kövesse figyelemmel honlapunkat és az esemény Facebook oldalát.

Dregán-tó panoráma
Honlapunk fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap