Dési kirándulás: városnézés és fürdés

Kovács D. Zsuzsa

Indulás: 8 órakor a Fliptől. Délelőtt városnézés, délután fürdés a Torok fürdőben. Hazaindulás: 19 órakor.

Részvételi díj (az utazás költségeit tartalmazza): EKE-tagoknak és 18 év alattiaknak 50 lej, a többi résztvevő számára 60 lej. A belépőjegy a fürdőbe helyben fizetendő: 15 lej/fő.

Az utazást autóbusszal szervezzük.
Az autóbusz október 26-án, szombat reggel 8:00-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul.
Az autóbuszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, lehetőleg október 25-ig az alábbi linken.

Az autóbuszra csak azok a személyek ülhetnek fel, akik regisztráltak a kirándulásra és előre befizették a részvételi költséget. Köszönjük megértésüket.

Az utazási költségeket előre ki kell fizetni, legkésőbb október 25-én, kedden 18 óráig, a következőképpen:
•    készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ideiglenes ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116. (az udvarban, a baloldali épületben), hétfőtől péntekig 10-16 óra között
•    banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámlájára:

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: ERDELYI KARPAT EGYESULET-KOLOZSVAR 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE DEJ 2019 <résztvevő neve>

Banki átutalás esetén kérjük e-mailen elküldeni az átutalási bizonylatot, az info@ekekolozsvar.ro címre.
FIGYELEM! A befizetett összegeket nem térítjük vissza; ha valaki le szeretné mondani a jelentkezését, kereshet maga helyett más személyt, akinek egyéni egyezség szerint átadja a helyét.

A Torok-fürdő madártávlatból

A Kolozsvártól alig 60 km-re a Kis- és Nagy-Szamos összefolyásánál fekvő kisvárost alig ismerjük, pedig egykor szabad királyi város rangja volt, akárcsak Kolozsvárnak. Hosszú ideig Belső-Szolnok, majd 1876-tól Szolnok-Doboka vármegye székhelye volt. A középkorban sóbányászati központ, sószállítóhely, majd sókamara működött itt. Fejlődését, gazdagságát a sónak köszönheti. A történelem viharaitól sokat szenvedett város ma egyre többet hallat magáról, ezért gondoltuk úgy, hogy érdemes ide ellátogatni. Délelőtt a város műemlékeivel ismerkedünk, többek között a 15. században, késő gótikus stílusban épült református templomot látogatjuk meg, majd a ferences templomot, amelyben Róth Miksa által készített üvegablak látható. Délután fürdés az alig 2 éve megnyitott, melegített sós és édesvizes, szabadtéri és fedett medencékkel rendelkező Torok fürdőben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Honlapunk fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap