Csucsai EKE-napok – 2022

EKE-Kolozsvár 1891

A május 27-29. közötti hétvégén születésnapi találkozót szervezünk a csucsai kulcsos házunknál, a 131 éves EKE-t ünnepeljük. Szokásunkhoz híven most is több kirándulást tervezünk, hogy mindenki erőnléte szerint választhasson közülük. A csoport pénteken reggel indul a 7.48-as vonattal. A kulcsos házban 20-22 fő számára van szálláslehetőség, többágyas szobákban, emeletes ágyakon. Ha az idő megengedi, sátorozni is van lehetőség a ház melletti kertben, saját sátorral. Természeten egy-egy napra is ki lehet jönni, bármelyik napon.

Akik csak szombaton, vagy vasárnap jönnek egyénileg, jelentkezzenek be és egyeztessenek a kiválasztott túra vezetőjével. Akik nem akarnak túrázni, csak jelen lenni a találkozón, azoknak ajánlatos ugyancsak a 7.48-as a vonattal jönniük. Ha nem tudják, hol van az EKE-ház, érkezés előtt telefonáljanak a szervezőknek, hogy várja valaki őket az állomáson. Az étkezést mindenki saját magának biztosítja.

Szombaton tartjuk az ünnepséget a rövid túráról való visszaérkezés után. Addigra elkészül a gulyás is azok segítségével, akik már nem tudnak túrázni, de szeretik a társaságot, felelevenítik a régi egyesületi életet, kirándulós emlékeket.  
Szombaton mikrobuszt bérelünk azok számára, akik ezt igénylik, mert nem tudják vállalni a vonaton utazást. Természetesen a saját kiskocsival érkezőket is szívesen látjuk.

Nagyon fontos azoknak is bejelentkezni, akik csak szombaton jönnek és nem is akarnak túrázni, csak jelen lenni az ünnepségen, mert tudnunk kell, hány személynek főzzük a gulyást.

Az  alábbi tervezett  kirándulásokra  legkésőbb május 24-ig kell jelentkezni az alábbi online űrlap kitöltése által megjelölve a szállás, illetve a busz igénylését is. A busz ára EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak 50 lej, nem EKE-tagoknak 60 lej. A busz reggel 8-kor indul a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul /volt Széchenyi/ tér 9A szám) elől.

Május 27. (péntek):

  • Vigyázó-hegység: Csucsa–Körösfeketetó–Kőris-hegy–Királyhágó vasútállomás, 20 km, 700 m szintkülönbség, menetidő 6 és fél óra. Visszatérés vonattal. Indulás reggel az EKE-háztól. Szervező: Kiss János.

Május 28. (szombat):

  • Vigyázó-hegység: Csucsa–Nagy-hegy–Edömér-tisztás–Pap-oldal–Tamás hegye–Kőris-hegy–Körösfeketetó–Csucsa. A túra hossza 26 km, szintkülönbség 900 m, menetidő 9 óra. Szervező: Kiss János.
  • Híres-tető, 10 km, szintkülönbség 300 m. Szervező: Pál Gyöngyi.

Május 29. (vasárnap):

  • Réz-hegység: Körösfeketetó–Fekete-völgy–Seredos-vízkelet–Fekete Ponor-tető–La Lac  tanya–Osoiele tanya–Körösfeketetó–Csucsa. Túra hossza 16 km, szintkülönbség 700 m, menetidő 7 óra. Szervező: Kiss János