Elmarad a Bánffy Miklós Emlék- és Teljesítménytúra

Kedves túratársaink!

Sajnálattal közöljük, hogy NEM rendezhetjük meg a szombatra, június 27-ére időzített Bánffy Miklós Emlék- és Teljesítménytúrák II. kiírását. Ez nagymértékben az én mulasztásomnak is köszönhető: június 16-án a hatóságok közzétettek egy rendelkezést, amelyről az én saját hanyagságomnak és nemtörődömségemnek köszönhetően nem vettem tudomást.

Prevederile Ordinului 515/16.06.2020, art. 1 pct. 9: "Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 6 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale."

Folytattuk a munkát és csak akkor próbáltunk kapcsolatba lépni az illetékes hatóságokkal (Katasztrófavédelmi Felügyelőség, Közegészségügyi Igazgatóság), miután egy figyelmeztető e-mailt kaptunk a kolozsvári hegyimentőktől. Eredményként sajnos mindenki eltanácsolt a rendezvény megszervezésétől.

Természetesen, az is megkérdőjelezhető, hogy mennyire logikus és értelmes a fenti rendelkezés, főleg a mi teljesítménytúra tevékenységünkre vonatkozóan, ahol mindenki egyénileg indul és halad, de sajnos, senki nem meri ezt a mi javunkra értelmezni, hanem inkább ellenünk.

Reméljük, hogy a közeljövőben a járványügyi helyzet és a korlátozások enyhülése nyomán mégis megrendezhetjük, erről természetesen később értesíteni fogunk benneteket. A regisztrációkat egyelőre megtartjuk, és amint lehetővé válik a túra megszervezése, részvételi szándékotokat egy rövid üzenettel megerősíthetitek, vagy ugyanúgy lemondhatjátok. Amennyiben visszaléptek, a befizetett részvételi hozzájárulást felhasználhatjátok egyéb rendezvényeinken, vagy 1 éven belül kérhetitek az összeg visszatérítését.

Ha valakinek egyéb kártérítési igénye is lenne a rendezvény lemondása miatt, kérem, nyugodtan írja meg a robibranea@gmail.com címre.

Ugyanakkor, mivel a fenti rendelkezés teljes mértékben értelmetlen, nagyon kellemetlenül érint minket, és ezért nem feltétlenül mi vagyunk hibásak, felkérek mindenkit, hogy a polgári engedetlenség elveinek megfelelően, még csak azért is egyénileg járja végig a túrát, a túllihegett és eltúlzott (járványügyi) törvények és előírások betartásával (amelyeket amúgy mi úgy is betartottunk volna). Az útvonalat kijeleztük, a nyomvonalaink és térképeink letölthetőek a honlapjainkról.

Elnézést kérek mindenkitől és kellemes túrázást kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel,
Branea Róbert, felelős szervező
Tel. 0723-400496

 

Honlapunk fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap