2020. júniusi bakancslista

Kedves túratársaink!

Két és fél hónap szünet után végre ismét együtt járhatjuk a természetet. Mivel az közegészségügyi szabályokat mi is kötelesek vagyunk betartani, fontos, hogy felelősségtudatosan vegyünk részt a túrákon. Minden esetben tartsuk meg a 2 m-es távolságot egymás között, és lehetőleg 3 fős kis csoportokban haladjunk. Megértéseteket és közreműködéseteket előre is köszönjük.
A túraterv megtekinthető Facebook-oldalunkon is ide kattintva.

Június 13. (szombat):

  • Bácsi-torok, 8-10 km. Találkozás 10 órakor a 31-es autóbusz Széchenyi téri végállomásán. Szervező: Kovács D. Zsuzsa.
  • Szászfenesi Leányvár – Havasbükke, 18 km. Érdeklődni telefonon. Találkozás 9 órakor az M21-es (9-es) autóbusz Bucium utcai megállójában. Szervező: Csorba Anna.

Június 17. (szerda):

  • Őzek-völgye – Árpád-csúcs, 18 km. Találkozás 8.45 órakor a 40-es autóbusz Román opera melletti megállójában. Szervező: Fazakas Ferenc.
  • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Június 20. (szombat):

  • Kányafő út – Hója-gerinc – Szent Pál-tető – Bácsi-torok (12 km). Találkozás 10 órakor a Kolozsvári Rádió épülete mellett (Donát út 160. szám). Érdeklődni telefonon. Szervező: Pál Gyöngyi.
  • Kerékpáros gerinctúra: Csucsa – Dregán-völgyi víztározó – innen a Bihar-Kolozs megyehatár mentén, majd a gerincen vissza Csucsára. A túra hossza 55 km. Reggel Csucsáig a 07:18-kor induló TFC vonattal utazunk. Hazatérés Csucsáról a 16:15-kor induló CFR vonattal, vagy a későbbiek valamelyikével. Szervező: Szima Márton.

Június 21. (vasárnap):

  • Gyerekbarát biciklitúra a Sebes-Körös partján. A túra hossza 50 km és a következő állomásokat foglalja magába: Csucsa, Körösfeketetó, Csarnóháza, Barátka, majd vissza Csucsára. A programba déli pihenőt is beiktatunk szalonnasütéssel és labdajátékokkal egybekötve. Indulás Csucsáról, reggel 09:30-kor, a vasútállomás parkolójából. Szervező: Szima Márton.

Június 24. (szerda):

  • Gorbó-gerinc – EKE-forrás, 20 km. Találkozás 9.30 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Fazakas Ferenc.
  • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Figyelem! Amennyiben szeretnétek részt venni eseményeinken, jelentkezzetek be előzetesen az alábbi űrlap kitöltése által, vagy telefonon a túravezetőknél! Továbbá megkérünk benneteket, hogy a túrákon tartsátok be a közegészségügyi óvintézkedéseket, valamint a hatóságok és egészségügyi szervek utasításait!

Túravezetők, szervezők

Rendezvényeinkre minden érdeklődőt szeretettel várunk!