Gyerekbarát kerékpártúra a Dregán-tó körül (2019. június)

Branea Róbert

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot gyerekbarát biciklitúránkra június 2-án, vasárnap, amely során a Dregán-Floroiu víztározót fogjuk megkerülni. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött, ugyanis szeretnénk felmérni az érdeklődést, változás esetén pedig hatékonyabban tudjuk értesíteni azokat, akik regisztráltak. (Emellett tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki követi nyomon a weboldalunkon és Facebook-oldalunkon közzétett információkat.)
Bejelentkezni az alábbi linken lehetséges.

A túra hossza 30 km, teljes szintemelkedés 950 m. Teljes menetidő 5 óra, pluszban pedig 1-2 óra pihenőt is számításba kell venni.

A nyomvonal az alábbi linken tekinthető meg.

Mivel elsősorban terep-kerékpározásról van szó, a szokásos felszereléssel ajánlott elindulni (lásd az alábbi linken): http://teljesitmenyturak.ekekolozsvar.ro/teljesitmenyturak/kosbringa/tanacsok#tanacs2.
A pihenőbe szalonna-/kolbászsütést (a hozzávalókért mindenki saját maga felel) is beiktatunk az ínyencek örömére.
A túra útvonala teljesen biztonságos, a tavat megkerülő makadámúton, illetve földúton vezet.
Az utazást ez alkalommal nem tudjuk biztosítani, mindenkinek saját maga kell megoldania, hogy időben odaérjen a gát végén levő parkolóba.

Szervező: Branea Róbert, telefonszám: 0723-400496.

A víztározó Kolozsvártól 88 km-re található, az út körülbelül másfél órát vesz igénybe, ezért érdemes időben elindulni. Indulás: 9:30-kor a vízgyűjtő keleti oldaláról, a gát végén levő parkolóból.
FIGYELEM! Kedvezőtlen időjárás esetén a túrát elhalaszthatjuk, ezért megkérünk minden érdeklődőt, hogy kövesse figyelemmel honlapunkat és az esemény. Erről legkésőbb szombat délután 17 óráig értesíteni fogunk mindenkit.

Dregán-tó panoráma