Bánffy Miklós Emlék- és Teljesítménytúrák

EKE – Kolozsvár 1891

FIGYELEM! Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt keddig (július 9-én 14 óráig).

Felkészültetek egy új kihívásra? Reméljük igen, hiszen az EKE – Kolozsvár 1891 csapata ezen a nyáron egy friss és ropogós teljesítménytúrával készül számotokra, amelynek névadója a kolozsvári születésű író, politikus, Bánffy Miklós. A gyalogosok és kerékpárosok egyaránt két-két táv közül választhatnak: a természetjárók 22 és 35 km-es változaton próbálhatják ki magukat, míg a bringások 60 vagy 85 km-t tekerhetnek le. 

Ha szeretnétek feszegetni határaitokat, vagy csak eltöltenétek egy kellemes napot a természetben, ne hagyjátok ki a július 13-án szervezett Bánffy Miklós emléktúrát. Ha a Vasvárit simán letekertétek, a 85-ös kerékpáros változattól sem kell tartanotok, ha viszont inkább egy könnyedebb biciklizős kiruccanásra vágytok, a 60 km-es távot ajánljuk nektek. Mindkét változat Kalotaszentkirály-Zentelkéről rajtol 8:30 és 9:30 között, aki pedig vonattal szeretne utazni, annak Bánffyhunyadig el tudjuk szállítani a kerékpárját. A túra végig aszfaltúton halad, viszont egy rövidebb szakasz rossz minőségű makadámúton vezet keresztül, ahol nem árt óvatosan tekerni.

A gyalogosok Havasrekettyéről rajtolnak reggel 8:00 és 9:00 között, és Székelyjóig mindkét változat ugyanazon az útvonalon halad. A 22-es résztvevőknek itt véget ér a túra, és Kalotaszentkirályig buszokkal szállítjuk el őket, akinek viszont a 22 km nem jelent elég nagy kihívást, az a maradék szakaszt is gyalogosan teheti meg.

A célban, Kalotaszentirály-Zentelkén, minden résztvevőt meleg ebéddel várnak a helyiek az Ady Endre Általános Iskola udvarán 15 órától kezdődően. Emellett út közben is készülünk finomságokkal, energiapótlókkal, buzdítva a fáradt izmokat, hogy mindenki sikeresen teljesíthesse az általa kiválasztott túraváltozatot.   

Este Kalotaszentkirályról vissza Kolozsvárra kerékpár- és személyszállítást is biztosítunk, a járművek várhatóan 21:00 órakor fognak indulni a falu központjából.

Az útvonalak részletes leírása elolvasható a túrák weboldalán, akárcsak a jelentkezéssel és részvétellel kapcsolatos legfontosabb információk.

Jelentkezési határidő: 2019. július 8., hétfő, 14:00 óra.

Regisztrálni csak előzetesen lehet a túrák weboldalán:

https://teljesitmenyturak.ekekolozsvar.ro/banffybringa
https://teljesitmenyturak.ekekolozsvar.ro/banffygyalogos

 

Bánffy plakát