Mesél az EKE - 2023. december

Adás dátuma, ideje: 2023. december 21., 10:30 – 11:00

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő (EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Kismihály Boglárka

Szinte hihetetlen, de idén utoljára csendül fel a Mesél az EKE már jól ismert hangfüggönye, hiszen észrevétlenül elillant 2023-as eseménnyel teli évünk. Januárban még arról számoltunk be, mi mindennel készül a kolozsvári EKE erre az évre a természetjárás szerelmeseinek, most viszont már múlt időben beszélhetünk a sikeresen megvalósult rendezvényekről.

  • 2023 több szempontból is különleges év volt az egyesület életében, hiszen első alkalommal szerveztek téli sportolimpiát Kolozs megyei magyar iskolásoknak a Communitas Alapítvánnyal közösen, emellett 12 év kihagyás után a elvállalták a 30. EKE Vándortábor megszervezését. Habár ez hatalmas kihívást jelentett a szervezőknek, a teljesítménytúrákról nem szerettek volna teljesen lemondani, így a májusi Jókai és a júniusi Bánffy sem maradt el, sőt, a havi túratervek repertoárja is változatlanul bőséges volt. A kolozsvári EKE 2023-as megvalósításairól Kismihály Boglárka számol be részletesen.
  • Amint a beszámoló végén hallhattuk, már el is kezdődött a jövő év tervezése, ezért biztosan a hallgatók is kíváncsiak, hogy 2024-ben milyen EKE-rendezvényeken vehetnek részt. Feltételezem, hogy jövőre is lesznek síversenyek és teljesítménytúrák, ezért áruljuk el a dátumokat, hogy már most jegyezhesse fel mindenki határidő naplójába.
  • Most, hogy Bogi megosztotta velünk a jövő évi nagy terveket, lássuk, mit tartogat számunkra az EKE januárban. Jól hallották a hallgatók, télen sem szünetel a természetjárás, reményeink szerint pedig januárra végre megérkezik a várva várt havazás is, hogy igazi fehér kirándulásokon vehessünk részt. A lehetőségek tárháza bőséges, csupán választanunk kell a gazdag túrakínálatból. 2024 első bakancslistáját Kismihály Boglárka ismerteti.