A Hargita-hegység turistakalauza – könyvbemutató

EKE – Kolozsvár 1891

A baróti Tortoma kiadó 2019-ben a Kárpát-koszorú hegyei címmel új turistakalauz-sorozatot indított a turistatársadalom egyre növekvő igényeinek kielégítése céljából. A sorozat első könyve a Zsigmond Enikő által írt Hargita-hegység turistakalauza c. kötet. A 286 oldalas könyv több száz színes fotóval illusztrált, térkép mellékletekkel ellátott kiadvány, amely több egy szokványos túrakalauznál. A szerző foglalkozik a hegység helynéveredetével, fekvésével, határaival, felszínalakzatával, vízhálózatával, gyógyvizeivel, mofettáival, élővilágával, természetvédelmi területeivel, a közlekedési lehetőségekkel, a térség váraival, valamint az országúti turizmuson belül a Hargita lábainál elterülő falvak épített örökségével. A kötet második részében 53 jelzett turistaút között válogathat a túrázó. A  Függelék c. befejező részben a Hargitáról szájhagyomány útján fennmaradt legendákat, regéket szedte csokorba a szerző, saját meséit is hozzáadva, hogy a szüleikkel barangoló kicsik se maradjanak mesék nélkül, ha netán ezeket szeretnék hallgatni a tábortűz mellett vagy a menedékházban.
Nem véletlen, hogy a  sorozat logója a címlapon a HAR–gyök sumér ékírással agyagba vésett jelét viseli, ami hegyet, országot, hármas halmot jelent.
A "Hargita regényét" ajánljuk tehát minden kedves érdeklődőnek, mivel a turizmushoz kapcsolódó tudnivalókon kívül a szerző saját élményepizódjait is felvillantja, így teremtve hitelesebb légkört az olvasó számára.

Mindenkit szeretettel várunk a kötet bemutatójára február 26-án, szerdán, 19 órától a Kolozsvári Rádió Koncerttermébe.
Moderátor: Rostás-Péter István, szerkesztő.

Az esemény Facebookon is elérhető ide kattintva.

plakát