Támogasd jövedelemadód 3,5%-ával a kolozsvári EKE-t!

Kérünk, lehetőséged szerint támogasd adód 3,5%-ával az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 tevékenységét!

Az adófizető állampolgárok 2021. május 25-ig felajánlhatják 2020-ban befolyt jövedelmük adójának 3,5%-át valamely civil szervezetnek vagy egyháznak az adótörvénykönyv X. fejezetében a 84. cikkely 2. bekezdésben foglaltaknak megfelelően.

Állami rendelkezés szerint tehát a jövedelemadód 3,5%-ával Te rendelkezel, azaz eldöntheted, hogy melyik civilszervezetnek ajánlod fel. Ellenkező esetben ez az összeg az államkasszában marad. Éppen ezért mi nagyra értékelnénk, ha ezt a szerény összeget az EKE – Kolozsvár 1891 tevékenységének támogatására ajánlanád fel, amennyiben alkalmazott, nyugdíjas, esetleg vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemély (PFA) vagy. Mivel ebben a válságos időszakban mi még inkább a támogatóink segítségére szorulunk, minden apró felajánlás értéke felbecsülhetetlen számunkra.

Amennyiben alkalmazott, netán nyugdíjas lennél, töltsd ki személyes adataiddal a weboldalunkról letölthető 230-as formanyomtatványt, ami maximum 4 percet vesz igénybe. Ha vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemély (PFA) vagy, töltsd ki az ANAF oldalán a jövedelemadóra vonatkozó elektronikusan szerkeszthető egyedi nyilatkozatot az EKE adataival, vagy töltsd le innen az ugyancsak erre vonatkozó pdf dokumentumot. Mivel ezt a formanyomtatványt minden évben kötelezően be kell nyújtani az adóhivatalhoz, elképzelhető, hogy már találkoztál vele korábban. Ha mégsem, mindenképp egyeztess könyvelőddel, esetleg küldd el neki az általunk kitöltött változatot.

Fontos, hogy az alábbi adatok szerepeljenek a megfelelő helyen (könnyítés szempontjából ezeket mi már előre bevezettük a weboldalunkról letölthető dokumentumokba):

Denumire entitate nonprofit
Asociația SCA – Cluj 1891
Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit
24931642
Cont bancar (IBAN)
RO12 OTPV 2000 0114 2190 RO01

A kitöltött űrlapokat 2021. május 25-ig kell benyújtanod, vagy postáznod a körzeti adóhivatalhoz (Administraţia Finanțelor Publice), esetleg online feltöltened, ha rendelkezel felhasználóval a Spaţiul Privat Virtual platformon. Amennyiben Kolozs megyei vagy és nincs lehetőséged személyesen leadni a 230-as űrlapot, felhatalmazhatod az egyesület munkatársait ennek leadására. Ehhez arra van szükség, hogy kitöltsd az alábbi felhatalmazást (innen letölthető pdf vagy doc formátumban) és beszkennelve eljuttasd hozzánk e-mailen a kitöltött űrlappal együtt. Amennyiben lehetőségeid engedik, elektronikusan is kitöltheted az iratokat és elküldheted az info@ekekolozsvar.ro e-mailcímre.

Előre is köszönjük támogatásodat!

 
 

 

Honlapunk fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap