Bevezető az EKE – Kolozsvár 1891 túráihoz

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a kolozsvári EKE túraleírásainak gazdag gyűjteményét, amelynek segítségével megismerhetitek kincses városunk környékének népszerű és kevésbé ismert túraösvényeit. A részletes leírások mellett térképpel, digitális nyomvonallal és fényképekkel segítünk eligazodni túraútvonalainkon.
A nyomvonalak digitális felvétele során útvonalpontokat is rögzítettünk, amelyek túrázáskor lényegesek a helymeghatározáshoz és eligazodáshoz. A nyomvonalakon a pontok sorszámát a túra kódjával is párosítottuk (pl. BK-04), míg a térképen csupán az útvonalpont száma jelenik meg (pl. 4).
Szeretnénk kifejezni köszönetünket mindazoknak, akik hozzájárultak az útvonalak felderítésében és lejárásában, név szerint Csorba Anna, Pál Gyöngyi, Fazakas Ferenc, Kiss János és Szilágyi András, a kolozsvári EKE önkéntes túravezetői, Kiss Attila, tájfutó, valamint Craioveanu Cristina és Crișan Andrei, egyetemi tanárok.
Az útvonalak lejárásában, a nyomvonalak és útvonalpontok rögzítésében, feldolgozásában, a fényképek elkészítésében, a túraútvonalak részletes leírásában és a szerkesztési utómunkálatokban közreműködött Kismihály Boglárka és Branea Róbert. A térképek megszerkesztésében László Tamás (Erfatur Kft.) segédkezett.