2021. júniusi bakancslista

Gyerekbarát bringatúra, rövidebb-hosszabb séták a Bükki-erdőben és a szászfenesi Leányvárhoz, gerinctúra az Erdélyi-szigethegységben, rododendron-virágzás / rózsaszínbe öltözött Radnai-havasok: dióhéjban erről szól júniusi ajánlatunk.

Figyelem! Mindenkit megkérünk, hogy a túrákon tartsa be a közegészségügyi óvintézkedéseket, valamint a hatóságok és egészségügyi szervek utasításait! Mivel járványügyi szempontból az elkövetkezendő időszakot is a bizonytalanság fogja jellemezni, és bármikor életbe léphetnek újabb korlátozások, a változtatás vagy a túrák lemondásának jogát mindvégig fenntartjuk. Emellett minden túrára szükséges előre bejelentkezni az alábbi online űrlap kitöltése által. Azokra a túrákra, amelyek nem szerepelnek az űrlapon, külön űrlap kitöltése által kell bejelentkezni.

Június 2. (szerda):

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Június 5. (szombat): 

  • Séta a Bivalyos – Hideg forrás – EKE forrás – Gorbó gerinc útvonalon (13 km, 200 m szintkülönbség). Találkozás 8.45 órakor a Román Opera melletti M16 (40-es) végállomáson. Szervező: Kiss János.

Június 6. (vasárnap):

Június 9. (szerda):

  • Hagyományos séta az István-forráshoz (9 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Június 12. (szombat):

Június 16. (szerda):

  • Hagyományos séta a Cérna-forráshoz (8 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Június 18–20. (péntek d.u.–vasárnap):

  • Radnai havasok Borsa központtal. Szombaton és vasárnap 15 km-es túrák 1000–1300 m-es szintkülönbséggel. Utazás kiskocsikkal. Szervező: Kiss János. Bejelentkezés június 15-ig (kedd), a szállást foglalni kell!

Június 19. (szombat):

  • Matejovics Erzsébet emléktúra a szászfenesi Leányvárhoz, két útvonalon. Leányvár – Tótfalusi-hágó – Gorbó-gerinc (15 km) vagy Leányvár – Tótfalusi-hágó – Szászfenes (10 km). Találkozás 9 órakor az M21-es autóbusz Bucium utcai megállójában. Szervezők: Csorba Anna (hosszabb túra) és Pál Gyöngyi (rövid túra).
  • Kirándulás és sajtkóstoló Györgyfalván. Utazás az M13-as járattal. Részletek a honlapon. Bejelentkezés kötelező. Szervező: Kovács D. Zsuzsa.

Június 23. (szerda):

  • Hagyományos séta a Rejtett-forráshoz (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Június 30. (szerda):

  • Hagyományos séta a Páter-gerincen (7 km). Találkozás 10 órakor a monostori végállomáson. Szervező: Szabó János.

Túravezetők, szervezők elérhetősége