Szász erődtemplomok nyomában

Szima Márton

Mindenkit szeretettel várunk háromnapos kerékpártúránkra, amelyet az Ortodox pünkösd szabadnapjai alatt szervezünk meg 2019. június 15-17 között. A túra célja a szász erődtemplomok felfedezése a következő útvonalon:

Első nap (június 15., szombat): Segesvár, Apold, Szászdája, Szászkeresztúr, Szászfehéregyháza, Kőhalom, kőhalmi vár és múzeum. A letekerendő táv 65 km. Szállás a Liliana motelben Szállásköltség 45 lej/fő/éj. Az ár nem tartalmazza a reggelit, de a vendéglőben lehetőség nyílik majd az étkezésre.

Második nap (június 16., vasárnap): Kőhalom, Dombos, Nagysink, Szentágota. A letekerendő táv 60 km lesz, a szállást pedig Szentágotán, hotelben oldjuk meg. Költségek: 65 lej/fő/éj, az ár tartalmazza a reggelit.

Harmadik nap (június 17., hétfő): Szentágota, Szászapátfalva, Berethalom, Szászváros, Erzsébetváros (itt fogunk ebédelni). Letekerendő táv 45 km, pihenőként pedig meglátogatjuk az Apafi kastélyt is.

A túra alatt minden utunkba eső erődtemplomot meglátogatunk próbálva betartani a rendelkezésünkre álló időkeretet. A szállást a fent megnevezett motelben és hotelben oldjuk meg, ahol kétágyas szobák állnak majd rendelkezésünkre. Étkezni pedig az útba eső vendéglőkben fogunk.