Jókai Teljesítménytúrák és Ultramaraton

EKE-Kolozsvár 1891

Örömmel értesítünk minden túrázót, hogy a tavalyi kimaradás után idén, 2021. május 15-én ismét megszervezzük a Jókai Mór Emlék- és Teljesítménytúrákat.
A gyalogos túra XXIII. kiírása 10, 17, 30 és 55 km-es változatban teljesíthető, így mindenki a saját képességeihez mérten teheti próbára magát.
A kerékpáros túra V. kiírásán a résztvevők Kolozsvártól Szindig egyazon útvonalon haladnak, Szindről Torockóra pedig 19 könnyebb-nehezebb útvonalon juthatnak el 62–85 km-es távokon.
Az igazán nagy kihívásra vágyók számára a Rupicapra Hegyisport Egyesület közreműködésével megszervezzük az Ultramaraton második kiírását egyaránt, amelynek útvonala megegyezik a gyalogos 55-ösével. A táv teljesíthető egyénileg, ugyanakkor 3 tagú váltóban.
Az előző évekhez hasonlóan az ellenőrzőpontokon ínyencségekkel és finom falatokkal buzdítjuk a fáradt izmokat, a célban pedig minden túrázó hőst meleg gulyással jutalmazunk meg.

Részletes információk a túrákról és a nevezési feltételekről a teljesítménytúrák honlapján olvashatók, jelentkezni pedig a Regisztráció 2021 menüpont alatt lehetséges:

Jelentkezési határidő: 2021. május 10., 12:00 óra

Elő a túrabakancsokkal, a kerékpárokkal és találkozzunk május 15-én, hogy együtt feszegethessük határainkat!

Az idei lényeges változásokra vonatkozó információkat megtaláljátok a Fontos információk menüpont alatt.
Weboldalunk tartalmát folyamatosan frissítjük, ezért kövessétek figyelemmel a változásokat.


Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk be az egészségügyi óvintézkedések és az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 500 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele az 500-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét

Amennyiben szeretnétek teljesítménytúránkat barátaitok körében is népszerűsíteni, hívjátok meg őket Facebook-eseményünkre.

A teljesítménytúra minden szempontból az új koronavírus (SARS-CoV-2 COVID-19) terjedésének megelőzéséhez szükséges egészségvédelmi előírások figyelembevételével fog zajlani. Aki nem hajlandó a szabályozásoknak alávetni magát, azt a szervezők eltilthatják a rendezvényen való részvételtől. A rendezvény teljes ideje alatt mindenkinek kötelezően be kell tartania az általános egészségvédelmi előírásokat az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. A szervező fenntartja a jogot a rendezvény részleges vagy teljes lemondására, ha a járványügyi helyzet alakulása nem teszi lehetővé a túra biztonságos megszervezését, esetleg új korlátozások lépnek életbe.

Plakát