Mesél az EKE - 2023. március

Adás dátuma, ideje: 2023. március 23., 10:30 – 11:00

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő (EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Kismihály Boglárka

Meghívottak: Grabán Zsolt, Vassy-Kása Tünde

  • A múlt hét szinte csak síversenyekről szólt a kolozsvári EKE-ben: kezdődött a csütörtöki Kolozs Megyei Magyar Iskolás Téli Sportolimpiával, amelyet a Communitas Alapítvánnyal közösen szerveztek 5-12. osztályos diákoknak, majd folytatódott a szombati 19-dik EKE-gyereksíversennyel, vasárnap pedig a Hangay Oktáv Családi Síverseny 4-dik kiírásával zárták a sort. Egy igazi síverseny-maraton, nem igaz? Első meghívottam a téli sportolimpia főszervezője, Grabán Zsolt lesz, akitől megtudjuk, hogy kitől indult a kezdeményezés, és miért tartotta fontosnak, hogy felkarolva az ötletet síversenyt szervezzen a Kolozs megyei magyar iskolások számára. 

  • Következő meghívottam, Vassy-Kása Tünde, habár nem állt be a startba és a versenypályán sem csúszott le, mégis aktív szurkolóként részt vett mindkét EKE-síversenyen. A családi síverseny díjkiosztásánál Veres Ági ki is emelte, hogy ő volt a leglelkesebb szurkoló, aki gyerekeit, Lédát és Ákost, valamint férjét, Lórit is torkaszakadtából biztatta a célban. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen családja, Hó-Yetti-k csapatnévvel, harmadik helyezést ért el a 3 tagú csapatok között. 

  • Utolsó beszélgetőtársam, Kismihály Bogi, szerda estétől vasárnap délutánig fent volt a Buszkáton, így szervezői szemszögből tud beszámolni a síverseny-maratonról.