Támogasd jövedelemadód 3,5%-ával a kolozsvári EKE tevékenységét!

Kérünk, lehetőséged szerint támogasd adód 3,5%-ával az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 tevékenységét!

Az adófizető állampolgárok 2024. május 25-ig felajánlhatják 2022-ben befolyt jövedelmük adójának 3,5%-át valamely civil szervezetnek vagy egyháznak az adótörvénykönyv X. fejezetében a 84. cikkely 2. bekezdésben foglaltaknak megfelelően.

Állami rendelkezés szerint tehát a jövedelemadód 3,5%-ával Te rendelkezel, azaz eldöntheted, hogy melyik civilszervezetnek ajánlod fel. Ellenkező esetben ez az összeg az államkasszában marad. Éppen ezért mi nagyra értékelnénk, ha ezt a szerény összeget az EKE – Kolozsvár 1891 tevékenységének támogatására ajánlanád fel, amennyiben alkalmazott, nyugdíjas, esetleg vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemély (PFA) vagy. A nyugdíjasok abban az esetben tudják felajánlani a 3,5%-ot, amennyiben a nyugdíjuk összege 2000 lej feletti.

Újdonság! Töltsd ki minimális erőfeszítéssel a 230-as nyilatkozatot online a formular230.ro platform segítségével ide kattintva. A kitöltés nagyon egyszerű: be kell írnod az adataidat, be kell jelölnöd, hogy egy vagy két évre szeretnéd felajánlani a jövedelemadód 3,5%-át, majd a nagy téglalapba be kell rajzolnod az aláírásodat (egérrel és érinthető képernyőn egyaránt működik). Végül írd be a validálási kódot (a szövegmező mellett jelenik meg halványan), majd nyomd meg a Trimite gombot. Ha szeretnéd, hogy a kitöltött űrlap neked is megmaradjon, az űrlap beküldése előtt a Descarcă gomb megnyomásával lementheted magadnak a generált pdf-et. Neked alig pár perc, nekünk viszont hatalmas segítség.

Amennyiben alkalmazott, netán nyugdíjas lennél, töltsd ki személyes adataiddal a weboldalunkról letölthető 230-as formanyomtatványt, ami maximum 4 percet vesz igénybe. Ha vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemély (PFA) vagy, töltsd ki az ANAF oldalán a jövedelemadóra vonatkozó elektronikusan szerkeszthető egyedi nyilatkozatot az EKE adataival, vagy töltsd le innen az ugyancsak erre vonatkozó pdf dokumentumot. Mivel ezt a formanyomtatványt minden évben kötelezően be kell nyújtani az adóhivatalhoz, elképzelhető, hogy már találkoztál vele korábban. Ha mégsem, mindenképp egyeztess könyvelőddel, esetleg küldd el neki az általunk kitöltött változatot.

Fontos, hogy az alábbi adatok szerepeljenek a megfelelő helyen (könnyítés szempontjából ezeket mi már előre bevezettük a weboldalunkról letölthető dokumentumokba):

Denumire entitate nonprofit
Asociația Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 (Societatea Carpatină Ardeleană – Cluj 1891)
Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit
24931642
Cont bancar (IBAN)
RO50RNCB0106107535870001

A kitöltött űrlapokat 2024. május 25-ig kell benyújtanod, vagy postáznod a körzeti adóhivatalhoz (Administraţia Finanțelor Publice), esetleg online feltöltened, ha rendelkezel felhasználóval a Spaţiul Privat Virtual platformon. Amennyiben Kolozs megyei vagy és nincs lehetőséged személyesen leadni a 230-as űrlapot, felhatalmazhatod az egyesület munkatársait ennek leadására. Ehhez arra van szükség, hogy kitöltsd a 230-as nyilatkozatot, amelyet mi már előre kitöltöttünk a felhatalmazott kollégánk adataival, és behozd eredetiben az irodánkba, mi pedig leadjuk az adóhivatalnál. Amennyiben lehetőségeid engedik, elektronikusan is kitöltheted az iratokat és elküldheted az info@ekekolozsvar.ro e-mailcímre. Ha problémába ütközöl a kitöltés során, fordulj bátran hozzánk segítségért.

Előre is köszönjük támogatásodat!