Honismereti kirándulás Temesvárra és Aradra

Szima Márton
Szeretettel várunk minden érdeklődőt kétnapos honismereti kirándulásunkra december 9-10. között, amely során helyi magyar idegenvezetőinkkel fedezhetjük fel Temesvár és Arad látványosságait. 
Indulás: december 9-én, szombat reggel 6:00-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől. A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb november 10-én, pénteken 18 óráig az alábbi linkre kattintva.
 
Szállás + reggeli
Szállásunk az Aradhoz közeli Ménesen lesz a Balla Géza borászat panziójában. Mivel nagyon népszerű szálláshelyről van szó, amelyik szinte minden hétvégén foglalt, szükséges egy hónappal hamarabb lefoglalni és kifizetni. Sajnos lemondás esetén nem térítik vissza a befizetett összeget, így ha valaki nem tud részt venni, kell keresnie maga helyett egy másik személyt. 
Már csak 9 szabad hely maradt a rendelkezésre álló szobákban, amelyek a jelentkezés sorrendjében fognak betelni. Ezek közül van egy négy személyes szoba, amely fejenként 26 EUR, valamint egy öt személyes családi szoba két külön bejáratú hálószobával és közös fürdőszobával, amelynek az ára személyenként 26,5 EUR. Az összeg tartalmazza a svédasztalos reggeli árát. 
 
Vacsora + borkóstoló
A vacsora szintén a panzióban lesz. Mivel az egész csoport számára azonos menüt kell kiválasztani, próbáltuk azt a változatot megcélozni, ami árban is elfogadható, ugyanakkor az emberek többsége is szereti (a desszert opcionális). 

Normál menü
Paraszt csorba tejföllel, csípős paprikával, kenyérrel: 5 EUR/fő
Sült csirkecomb filé rizzsel, savanyúsággal: 9 EUR/fő
Házi krémes: 4 EUR/fő

Vegetáriánus menü
Zöldség csorba (5 EUR/fő) 
Rántott sajt burgonyapürével, savanyúsággal: 9 EUR/fő
Házi krémes: 4 EUR/fő

A vacsora alatt borkóstolón is részt lehet venni, amennyiben összegyűl minimum 8 személy. A borkóstoló ára fejenként 20 EUR, a lista pedig az alábbi borokat tartalmazza: Magyarádi Fehér Kolna 2022, Királyleányka Kolna 2021, Sauvignon Blanc Kolna 2022, Rosé Cuvée Kolna 2022, Kadarka Kolna 2021, Feketeleányka Kolna 2021, Cabernet Franc Kolna 2019, Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon Kolna 2019. 
A borkóstoló program kezdeteként bemutatják a pincészetet, amely során a résztvevők rövid vezetett sétát tehetnek a borászat területén a feldolgozó és pince megtekintésével, majd a kóstolóteremben foglalhatnak helyet, ahol bemutatják a borokat, közben pedig felszolgálják a vacsorát.

Fizetési lehetőség
A borkóstolót és a vacsorát mindenkinek a helyszínen kell kifizetnie bankkártyával vagy készpénzben (lejt, forintot és eurót is elfogadnak), ugyanakkor Edenred vakációs kártyával is lehet fizetni.
Az idegenvezetés a két városban nagyjából 30 lej lesz fejenként, ezt majd a helyszínen kell kifizetni a túravezetőnek, Szima Mártonnak. 

A buszos szállítás költsége EKE-tagoknak 220 lej, nem EKE-tagoknak pedig 230 lej. A szállás és a szállítás költségét előre ki kell fizetni november 14-ig a következőképpen:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ideiglenes ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116, az udvaron, baloldali épület, hétköznaponként 10-18 óra között
•    banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámláinak egyikére:

Bank neve: Banca Transilvania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA - Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO54BTRLRONCRT0667894901
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE ARAD 2023  <résztvevő neve>

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE ARAD 2023  <résztvevő neve>

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE ARAD 2023  <résztvevő neve>

Átutalás esetén kérünk, küldjétek el az átutalási bizonylatot az alábbi e-mailcímre: info@ekekolozsvar.ro!

Arad és Temesvár