Mesél az EKE - 2022. december

Adás dátuma, ideje: 2022. december 22., 10:30 – 11:00

Műsorvezető/házigazda: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (EKE – Kolozsvár 1891 részről): Kismihály Boglárka

  • Az év végéhez közeledve egyre inkább érezzük, hogy valami hamarosan lezárul, és új fejezet nyílik helyette. Elérkeztünk a számadások idejéhez, amikor az ünnepi rohanás és a karácsonyra való készülődés mellett jól esik egy pillanatra megállni, magunkba szállni és mérlegre vonni, mi minden történt az elmúlt közel 365 napban. A kolozsvári EKE-ben 2022 mindenképp a rekordok évének tekinthető, hiszen a pandémia okozta kihagyások és visszaesések után végre ismét fellendült a nagycsoportos természetjárás és túrázás. A rengeteg bezártságnak köszönhetően felértékelődött a természetben eltöltött szabadidős tevékenység, így a túrázás talán nagyobb értéknek számít, mint valaha. A kolozsvári EKE-ben mindenképp arra törekednek, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak a túrázás szerelmeseinek, így idén is bőséges túra- és programkínálattal álltak elő hónapról hónapra. Síversenyek, gyalogos- és kerékpáros túrák, buszos honismereti kirándulások, Kolozsvár-környéki barangolások, emlék- és teljesítménytúrák: röviden így lehetne összesűríteni a kolozsvári EKE 2022-es tevékenységét, a szavak helyett viszont beszéljenek a számok.

  • Akár rendszeres felhasználók vagyunk, akár csak néha pillantunk rá a közösségi média platformjaira, akarva-akaratlan szemben találjuk magunkat különböző nyereményjátékokkal, amelyek egyre népszerűbbek az online térben. Legyen szó wellness-hétvégéről, koncertbelépőkről, ajándékutalványokról, vagy konkrét tárgyakról, néhány megosztással, kommenttel és lájkkal mi is felkerülhetünk a lehetséges nyertesek listájára. A kolozsvári EKE a pandémia idején kísérletezett először egy egy teljesítménytúrás, matek-feladványos játékkal, most pedig az ünnepre hangolódva készültek meglepetés-csomaggal a túrázók számára. Hogy miről is szólt ez a nyereményjáték, és ki lett az a szerencsés, akit a gép kisorsolt, arról Bogit kérdezzük.

  • Habár egyre hidegebbek a decemberi nappalok, és nehéz szívvel válunk meg szobánk melegétől, mégis kár lenne porosodni hagyni túrabakancsainkat a tél idején. Karácsonykor és a két ünnep között is kimozdulhatunk a Kolozsvár-környéki ösvényekre az EKE-vel, újévben pedig józanító túrán szellőztethetjük ki fejünket, de januárban lesz még éjszakai bagolytúra, kisbányai kirándulás, szászfenesi Csigadomb, sztánai vonatos kirándulás és a megszokott szerdai bükki sétákra is várnak minket.