Palczer János emléktúra a pádisi krókuszmezőkre

Kovács D. Zsuzsa

Palczer János, hajdani túravezetőnk egyik kedvenc kirándulóhelye volt Pádis környéke, most az ő emlékére szervezünk oda túrát közösen a debreceni és nyíregyházi turista barátainkkal.
Április 23-án, szombaton, reggel 7 órakor indulunk a Fliptől (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) Belényes irányába. Itt fogunk találkozni a debreceni és nyíregyházi turista barátainkkal. Innen együtt megyünk a Pádisi fennsíkra, ahonnan a gyalogtúránk indul. Választani lehet egy hosszabb és egy rövidebb túra között, kinek-kinek erőnléte szerint.

Figyelem! Április 13-án helyszíni szemlét tartottunk Pádison, ahol helyenként 70-80 cm hó fogadott, ezért nagyon fontos, hogy mindenki téli felszereléssel induljon útnak (vízálló bakancs, kamásli) és a túrabot használata is nagyon ajánlott. Természetesen a napos oldalakon már olvadozik a hó és a krókuszok is gyönyörűen virágzanak, ezért pazar látványból nem lesz hiány.

Hosszú túra: Pádis-fennsík – Mócok temploma – Ponor réti víznyelő- és vízkitörés – Ponor-rét – Ponor-patak – Hamlet-kapu barlang víznyelője – Csodavár menedékház – Glăvoi-rét – Bál-rét – Bál-réti csúcs – Scărița nyereg és erdészház. Táv: 14 km, szintkülönbség 460 m.
Rövid túra: Pádis-fennsík – Ponor réti víznyelő- és vízkitörés – Ponor-rét – Ponor-patak – Glăvoi-rét – Bál-rét – Scărița nyereg és erdészház, táv: 9 km, szintkülönbség 240 m.
Ajánlott felszerelés: napi élelem és kellő mennyiségű folyadék, időjárásnak megfelelő túra- vagy sportöltözet, esőkabát (reméljük nem lesz rá szükség), csúszásmentes túracipő v. túrabakancs, túrabot.

A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb április 21-én, csütörtökön 18 óráig az alábbi linkre kattintva. Amennyiben a helyek hamarabb betelnek, a regisztrációt le fogjuk zárni.
A buszban a helyek a jelentkezés sorrendjében telnek be, tehát minél hamarabb regisztrál valaki, annál előrébb fog helyet kapni.
Ha nem gyűl össze megfelelő számú résztvevő, a túra lemondásának jogát fenntartjuk.

Figyelem! A jelentkezés a részvételi hozzájárulás kifizetésével válik véglegessé.
A részvételi hozzájárulás EKE-tagoknak és 18 éven aluliaknak 80 lej, a többi résztvevő számára 90 lej.

A részvételi hozzájárulást előre ki kell fizetni, legkésőbb április 20-án, szerdán 18 óráig, a következőképpen:
•   készpénzben, az EKE – Kolozsvár 1891 ideiglenes ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116, az udvaron, baloldali épület, hétköznaponként 10-18 óra között
•    banki átutalással a kolozsvári EKE bankszámláinak egyikére:

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO50RNCB0106107535870001
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE PADIS 2022 <résztvevő neve>

Bank neve: OTP Bank Romania
Számlatulajdonos: Asociatia SCA – Cluj 1891
Bankszámlaszám: RO12OTPV200001142190RO01
Befizetés célja (detalii): DONATIE EXCURSIE PADIS 2022 <résztvevő neve>

Banki átutalás esetén kérjük e-mailen elküldeni az átutalási bizonylatot.
FIGYELEM! A befizetett összegeket nem térítjük vissza; ha valaki le szeretné mondani a jelentkezését, kereshet maga helyett más személyt, akinek egyéni egyezség szerint átadja a helyét.