EKE-tagság

A 2020-ban elfogadott új alapszabályzat szerint egyesületünknek lehetnek rendes tagjai, tiszteletbeli tagjai, támogató tagjai és ifjúsági tagjai. A IV. fejezet, 16. cikkelye alapján az egyesület rendes tagja lehet bármely felnőtt (18. életévét betöltött) személy, román vagy külföldi állampolgár egyaránt, aki előzőleg részt vett legalább három, a kolozsvári EKE által szervezett tevékenységen. A tiszteletbeli és támogatói tagságra vonatkozóan a közgyűlésnek kell szavaznia a Vezető Tanács javaslata alapján. Ifjúsági tag lehet bármely 18 éven aluli kiskorú, aki részt vett legalább 3 EKE-tevékenységen.

Légy te is a kolozsvári EKE tagja:

 • ha tagsági díjaddal folyamatosan támogatni szeretnél egy 1891-ben pont Kolozsváron alakult, a természetjárás, honismeret és környezetvédelem ösztönzésével foglalkozó, többször is beszüntetett, de mindig újjászületett erdélyi magyar civil szervezetet;
 • ha saját lehetőségeid szerint részt vállalnál az önkéntes alapon működő egyesület munkájában;
 • mert EKE-tagként korábban értesülhetsz az egyesület által szervezett programokról;
 • elsőbbséget élvezhetsz a korlátozott számú résztvevő számára meghirdetett eseményekre való jelentkezésnél;
 • mert kedvezményesen vehetsz részt az EKE bármely tagszervezetének rendezvényein, illetve más szervezetek egyes rendezvényein;
 • mert egyes kereskedelmi egységek kedvezményeket biztosítanak EKE-tagok részére szolgáltatásaik vagy termékeik vásárlása esetén – ennek a hálózatnak a kifejlesztése is szerepel terveink között.


Hogyan válhatsz tagunkká?

Ha az egyesület tagja szeretnél lenni, ki kell töltened a Tagfelvételi kérelem című űrlapot.
Az űrlaphoz a következőképpen lehet hozzájutni:

 • igényelhető az egyesület ügyfélszolgálati irodájában, a honlapon közzétett nyitvatartási időben
 • letölthető innen: Tagfelvételi kérelem

A letöltött űrlapot lehetőleg kétoldalas formában (színe-visszája) kell kinyomtatni, majd részletesen és helyesen kitölteni. Az űrlapon megadott információkat bizalmasan kezeljük és kizárólag az EKE belső céljaira fogjuk felhasználni.
A kitöltött kérelemmel együtt szükség van 2 db. (egy 3 x 4 cm-es és egy 4 x 5 cm-es) nyomtatott igazolványképre, amelyek majd felkerülnek a tagfelvételi kérelemre és a tagsági könyvre. Ha éppen nincs rendelkezésedre álló nyomtatott fénykép, elküldheted e-mailen is digitális formában és mi majd foglalkozunk a fényképek megfelelő méretben való kinyomtatásával.

 • Szükség van két, kolozsvári EKE–tagsággal jelenleg már rendelkező személy ajánlására. Ha ismersz ilyen személyeket, kérd meg őket, töltsék ki és írják alá az űrlap megfelelő részét. Amennyiben nincsenek ismerőseid, mi majd segítünk az ajánló személyek ügyében.
 • A 2020-ban elfogadott új alapszabályzat értelmében előzőleg részt kell venned legalább három, az egyesületünk által szervezett tevékenységen (pl. gyalogtúra, kerékpáros túra, ismeretterjesztő előadás, teljesítménytúra, stb.). Az adott programba résztvevőként vagy önkéntesként is bekapcsolódhatsz, csupán az a fontos, hogy a szervező utólag tudhassa igazolni részvételedet. Éppen ezért, amennyiben részt veszel egy adott tevékenységen, jelezd a szervezőnek/túravezetőnek, hogy szeretnél beiratkozni az EKE-be, és az általa szervezett tevékenység egy lenne a három közül.

A kitöltött űrlapot és – esetenként – a fényképeket eredetiben el kell hoznod az irodába, ahol készpénzben kifizetheted a tagsági díjadat.

Amennyiben 18 éven aluli kiskorú vagy, az alábbi tagfelvételi kérelmek egyikét kell kitöltened:

A 14 éven aluli gyerekek tagfelvételi kérelmét egyik szülőnek vagy gyámnak kell kitöltenie és aláírnia, a 14 és 18 év közötti kiskorúak pedig kitölthetik és aláírhatják saját maguk valamelyik szülő/gyám aláírásának kiegészítésével. Ifjúsági tagként tagsági könyv helyett fényképes tagsági igazolványt állítunk ki a nevedre, amely igazolja tagsági minőségedet. Az ifjúsági tagságod addig tart, amíg be nem töltöd a 18. életévedet. Ifjúsági tagként nem kell tagsági díjat fizetned, viszont a rendes tagokhoz hasonlóan részesülsz kedvezményekben az egyesület által szervezett rendezvényeken. Miután betöltöd a 18-at, beiratkozhatsz ismét az EKE-be, ez alkalommal teljes jogú, felnőtt tagként.


Tagsági díj

Az egyesület "rendes" tagjainak tagsági díjat kell fizetniük.
A tagsági díjat évente egy összegben kell kifizetned, attól függetlenül, hogy az év melyik időszakában iratkozol be.
A tagsági díjat a következőképpen fizetheted ki:

 • készpénzben:

– az egyesület ügyfélszolgálati irodájában: Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút 116, hétköznap 10-16 óra között

 • átutalással az egyesület bankszámláinak egyikére:

Bank neve: Banca Transilvania
Számlatulajdonos: ASOCIATIA SCA - CLUJ 1891
RON IBAN: RO54BTRLRONCRT0667894901
Befizetés célja (detalii): COTIZATIE EKE <az(ok) az év(ek), amely(ek)re a tagsági díjat fizeti>, <tag neve>

Bank neve: BCR
Számlatulajdonos: Asociatia ERDELYI KARPAT EGYESULET-KOLOZSVAR 1891
Bankszámlaszám: RO50 RNCB 0106 1075 3587 0001
Befizetés célja (detalii): COTIZATIE EKE <az(ok) az év(ek), amely(ek)re a tagsági díjat fizeti>, <tag neve>

FIGYELEM! A "COTIZATIE EKE" után következő adatokat fontos kitöltened, a pontos tagdíj-nyilvántartás elősegítése és a félreértések elkerülése céljából.
Banki átutalás esetén kérünk, küldd el e-mailen az átutalási bizonylatot az info@ekekolozsvar.ro címre.

 • online bankkártyával: HAMAROSAN
A tagsági díj éves összege2018-ban*2019-től**
Dolgozó felnőtt személyeknek24 lej50 lej3750 Ft
Nyugdíjasoknak20 lej30 lej2250 Ft
18. életévüket betöltött diákoknak***10 lej20 lej1500 Ft


*    2018-ban a beiratkozásnál még ki kellett fizetni a tagsági könyv árát (5 lej), ezt 2019-től kezdve nem kell külön fizetni, mivel a tagsági díj magába foglalja.
**   a 2018. novemberi közgyűlés határozata szerint
*** A diákkedvezményes tagdíj attól az évtől kezdve értendő, amelyikben a diák betölti a 18. életévét, egészen addig a naptári évig, amíg 26. életévét be nem tölti.

Tagsági igazolvány          

Minden tag fényképes tagsági igazolvánnyal rendelkezik, ebben igény esetén megfelelő helyen bélyegzővel igazoljuk egy adott naptári évre szóló tagsági díj befizetését. Igény esetén tagsági igazolást is kibocsátunk tagsági minőséged igazolásának céljából, ezt e-mailen is igényelheted. (Sőt, szükség szerint az igazolást más nyelven is kiállítjuk.) A tagsági minőséged NEM függ a tagsági könyved megfelelő helyen való lebélyegzésétől, ezt a tagsági díj befizetésének bizonylatai és az erre vonatkozó számítógépes nyilvántartások igazolják.

Az ifjúsági tagok számára külön fényképes igazolványt fogunk kiállítani.

Tagsági minőség, kedvezmények

Az EKE-tagsági minőséged bizonyítása a következőképpen lehetséges:

 • a megfelelően lebélyegzett tagsági könyvvel/fényképes igazolvánnyal;
 • az egyesület által kibocsátott, egy évre szóló tagsági igazolással. A tagsági igazolást kérésedre, a folyó évi tagsági díjad kifizetését követően állítjuk ki.

Abban az esetben, ha az előző naptári évre nem fizetted be a tagsági díjadat, minden naptári év első 10 napjában írásos értesítést (e-mail, Facebook–üzenet) küldünk helyzetedről. Egyúttal tagsági minőségedet ideiglenesen felfüggesztjük és jogaidat (választás/szavazás, megválaszthatóság, kedvezmények) megvonjuk mindaddig, amíg ki nem fizeted az elmaradt összeget. A kérdéses tagsági díj kifizetése automatikusan maga után vonja a fent említett tagsági minőség és a jogok visszaállítását.

Figyelem! Minden év december 1–15-e között az előző évre tagsági díjukat be nem fizetett személyeknek írásos figyelmeztetést (e-mail, Facebook–üzenet) küldünk arról, hogy amennyiben továbbra sem fizetik be a tagsági díjat, a következő naptári év elsején tagsági minőségüket elveszíthetik.

Azok a tagok, akik a két előző naptári évre nem fizették be a tagsági díjat, vezető tanácsi döntés nyomán elveszíthetik tagsági minőségüket. Ezt követően már nem lehet visszamenőleg befizetni az elmaradt tagsági díjakat, hanem esetleg újra kell kérvényezni a tagfelvételt.

Kedvezmények listája

 • a kolozsvári Oftaconsult Szemészeti Klinikán 33%-os kedvezmény a vizsgálat minden EKE-tag számára, szemüvegkereteket pedig 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni