Secții

Consiliul Ghizilor Turistici

Membrii Consiliului Ghizilor Turistici sunt ghizii turistici activi al EKE – Kolozsvár 1891 (SCA – Cluj 1891). Consiliul există și funcționează de la înființarea EKE în 1991, avându-i ca membri pe ghizii turistici ai secției din Cluj.
În contextul adoptării noului statut al EKE – Kolozsvár 1891 (SCA – Cluj 1891), am hotărât să organizăm Consiliul ca secție a asociației, conform statutului.
Participanții la ședința de constituire au ales-o în funcția de președinte al Consiliului pe d-na Pál Gyöngyi, pe o perioadă de 4 ani.

Scopul secției

Scopul principal al Consiliului Ghizilor Turistici este organizarea lunară a excursiilor de drumeție, cicliste și cu autobuzul care constituie activitatea principală a EKE – Kolozsvár 1891 (SCA – Cluj 1891). Prin organizarea excursiilor noastre tematice, între scopurile noastre principale figurează și popularizarea excursiilor în natură, a protecției naturii și a cunoașterii patriei. Convingerea noastră este că nu există vârstă minimă pentru începerea participării la excursii în natură, motiv pentru care turele noastre sunt deschise și pentru familiile cu copii mici și pentru generația mai tânără. Considerăm că este misiunea noastră ca prin activitatea pe care o desfășurăm să apropiem de natură cât mai mulți membri ai comunității noastre.

Activitatea secției

Conform scopurilor noastre de mai sus, organizăm 15-20 ture pe lună, nu numai în împrejurimile Clujului, ci și în diferite locații emblematice ale Transilvaniei. Pe lângă turele de drumeție, organizăm și ture cicliste și excursii cu autocarul, pentru a acoperi în măsură cât mai mare preferințele publicului, pentru ca toți să-și găsească activități de agrement pe gustul lor. Majoritatea turelor de drumeție parcurg trasee din împrejurimile Clujului, oferind posibilitatea de a cunoaște mai bine destinațiile posibile pentru excursii în zona orașului-comoară. Pădurea Făget (Bükk), Masivul Feleacu, Valea Gârbăului, Izvorul Cérna (Ață), Izvorul Ștefan, Creasta Páter, Izvorul Rejtett (Ascuns), Platoul Micești, Valea Căprioarelor, Fântâna cu Butoi, Vârful Peana (Árpád), Vârful Măgura, Vârful Recea, pădurea de brazi de lângă Mănăștur, Izvorul Elisabeta, Cheile Baciului, Dealul Hoia, Dâmbul Rotund, pădurea Chinteni, Pădurea Hoia-Baciu, dealul Cetatea Fetei din Florești sunt toate locuri minunate pe care mulți clujeni nu le-au descoperit încă. Membrii comunității noastre sunt tot mai interesați de drumeție, motiv pentru care activitatea Consiliului Ghizilor este deosebit de importantă. În același timp, mulți dintre membrii secției sunt deja la o vârstă înaintată, motiv pentru care în următoarea perioadă trebuie să depunem eforturi pentru atragerea persoanelor mai tinere.

Ghizi turistici
Barabás Ibolya 0740-560742 ibolya.barabas@gmail.com
Csorba Anna  0740-407652 anna.csorba@gmail.com
Fazakas Ferenc  0752-640319 ferifazakas@gmail.com
Kiss János 0364-807639 kjani51@gmail.com
Kovács D. Zsuzsa  0747-070790 diokozsu@yahoo.com
Mezei Elemér  0724-892797 elemermezei@gmail.com 
Nagy Lajos 0729-835674 nagylali44@yahoo.ro
Pál Gyöngyi  0742-373546 gyongyi_pal@yahoo.com
Szabó János  0757-220682 nu are
Szilágyi András  0742-625130 nu are
Szima Márton 0766-703575 marton.szima@gmail.com
Szőcs Miklós  0740-061741 mykisz58@gmail.com

Clubul Foto

Scopul secției

Scopul principal al secției noastre este documentarea activităților SCA și popularizarea programelor asociației prin organizarea de expoziții, pentru atragerea de noi membri. Prin fotografiile noastre încercăm să redăm publicului larg spiritul SCA, astfel că abordăm tematici ca excursiile în natură, protecția naturii, cunoașterea patriei, arta populară și păstrarea tradițiilor populare.

Activitatea secției

– documentarea evenimentelor organizate de SCA: ture memoriale și de anduranță, excursii de drumeție, cicliste, cu autobuzul, cu trenul
– prezentarea fotografiilor realizate în fața membrilor asociației cu ocazia întrunirilor
– organizarea a 4-5 expoziții pe an, în diferite săli de expoziție din oraș (fotografii realizate cu ocazia diferitelor excursii, prin care promovăm activitatea asociației și atragem noi membri)
– organizarea de expoziții în alte localități (Rimetea, Marghita, Satu Mare, Cehu Silvaniei, Oradea etc.), popularizând asociația într-o regiune mai extinsă
– organizarea de expoziții individuale
– organizarea de expoziții ad-hoc „pe sfori” la Ciucea sau în poieni, cu ocazia unor excursii, ca divertisment pentru excursioniști
– organizarea de expoziții foto cu ocazia taberelor naționale EKE, cu imagini care imortalizează și promovează frumusețile naturale ale țării noastre
– participare la concursuri de fotografie interne și internaționale
– participare la concursul anual de fotografie Best 100 din Miercurea Ciuc, respectiv la diferite concursuri și expoziții internaționale organizate de clubul foto Euro Foto Art din Oradea
– participarea la bienala de fotografie EKEArt organizată de EKE Târgu Mureș
– participare la concursurile anuale organizate de Asociația Kelemen Lajos pentru Ocrotirea Monumentelor (imortalizarea pentru posteritate a monumentelor încă existente în orașul nostru – frontispicii, stucaturi, ferestre, porți vechi, statui etc.)

Membrii clubului foto
Bozsoki Adrienn 0747-049433 makadib@yahoo.com
Fazakas Ferenc  0752-640319 ferifazakas@gmail.com
Korom Mária 0749-948067  
Lőrincz István 0747-136310 istvan.lorinczi@gmail.com
Mezei Elemér 0724-892797 elemermezei@gmail.com