Mesél az EKE - 2020. január

Adás dátuma: 2020. január 30.

Műsorvezető: Maksay Magdolna

Résztvevő(k) (az EKE – Kolozsvár 1891 részéről): Székely Lavotta és Fazakas Ferenc túravezetők, Kismihály Boglárka

A januári rádióadásunk vendégei Székely Lavotta és Fazakas Ferenc veterán túravezetők és oszlopos EKE-tagok voltak.

Székely Lavotta a Kirándulni jó! program kezdeményezője, azaz a szerdai Kolozsvár környéki (Cérna-forrás, Rejtett-forrás, Páter-gerinc, István-forrás) túrák lelke, aki minden szerdán, ha esett, ha fújt, fagyban, hőségben vezette az igencsak népes társaságot. A túratársai csak Bubának szólítják, kedvessége, derűlátása, színes egyénisége mindenkinek mosolyt csal az arcára. Decemberben elkísértük utolsó túrájára, ugyanis egészségügyi okok miatt 2020-tól már nem vállalja a szerdai túrák vezénylését. Az elmúlt 15 év kalandjaiból, emlékeiből most a Kolozsvári Rádióban is megosztott egy csokorra valót.

Fazakas Ferenc szintén a kezdetektől népesíti a kolozsvári EKE csapatát, ő sem panaszkodhat, hiszen korát meghazudtoló fittségét, lelkesedését, művészi érzékét sokan megirigyelhetnék a kortársai közül. Ő a magashegyi túrázástól sem riad vissza, és nem  egyszer sátorozott mínusz fokokban túrázás közben, a havi túratervben pedig mindig szerepel a neve. Most ő is mesélt legemlékezetesebb túráiról!

Műsorunk legutolsó részében Kismihály Boglárka kínál ízelítőt a februári túratervből, emellett szó esik a márciusi síversenyekről is. Idén első alkalommal szervezi meg a kolozsvári EKE a Hangay Oktáv Családi Síversenyt, amelyre 2, 3, 4, illetve 5 és ennél több tagú családok jelentkezését várják.