Részletes túra- és programismertetők Részletes túra- és programismertetők

Az alábbiakban találhatók túráinkra és egyéb rendezvényeinkre vonatkozó részletes túraismertetőink.

Honismereti kirándulás Szilágysomlyóra – 2019

Időpont: 2019. április 6., szombat

Túraszervező: Mezei Elemér

Részvételi díj (az utazás költségeit tartalmazza): EKE-tagoknak és 18 év alattiaknak 45 lej, a többi résztvevő számára 65 lej.

Az utazást autóbusszal szervezzük.
A busz április 6-án, szombat reggel 7:00-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul.
A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb április 3-án, szerdán 15 óráig, a következő linken: https://goo.gl/forms/aGgqewOFsK0BlpxK2

Bővebben: Honismereti kirándulás Szilágysomlyóra – 2019

XV. EKE-gyereksíverseny

Idén is szeretettel várjuk a 15 év alatti gyerekeket síversenyünkre.

Szervezők: az Erdélyi Kárpát-Egyesület országos szervezete és az EKE – Kolozsvár 1891

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, a buszkáti sípálya (Kolozs megye)
Dátum: 2019. március 9., szombat de. 11 óra

Kik indulhatnak: 15. életévüket még be nem töltött gyerekek
Versenyszám: gyerek óriás műlesiklás, a pálya hossza 300 m (1 futam)

Benevezés online, legkésőbb 2019. március 7-én, csütörtökön délig (12 óra) az alábbi weboldalon: http://siverseny.ekekolozsvar.ro/

 

Bővebben: XV. EKE-gyereksíverseny

Honismereti kirándulás – Nagybánya és Șuior

Időpont: 2019. március 16., szombat

Túraszervező: Szőcs Miklós

Részvételi díj (az utazás költségeit tartalmazza): EKE-tagoknak és 18 év alattiaknak 75 lej, a többi résztvevő számára 95 lej.

Az utazást 20 személyes mikrobusszal szervezzük.
A mikrobusz március 16-án, szombat reggel 7:00-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul.
A buszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb március 14-én, csütörtökön 15 óráig, a következő linken: https://goo.gl/forms/CvpPuCBoB1NXY6dQ2

Bővebben: Honismereti kirándulás – Nagybánya és Șuior

Szolnok – Munkácsy kiállítás, RepTár (2019)

Időpont: 2019. március 30. (szombat)

Túraszervező: Kovács D. Zsuzsa

Az utazást autóbusszal szervezzük.
Az autóbusz március 30-án, szombat reggel 6:30-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul. Hazaérkezés éjfél körül.
Az autóbuszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, lehetőleg március 19-ig (azoknak, akik részesülnének extra élményekben a RepTárban – bővebb információ lentebb olvasható) és legkésőbb március 25-ig (azoknak a résztvevőknek, akik nem igényelnek extrákat), a következő linken: https://goo.gl/forms/dBE4B1UoPABaV9Wf2

Az autóbuszra csak azok a személyek ülhetnek fel, akik regisztráltak a kirándulásra és előre befizették a részvételi költséget. Köszönjük szíves megértésüket.

Bővebben: Szolnok – Munkácsy kiállítás, RepTár (2019)

Hogyan élte túl a magyar sísport a területveszteségeket?

Szeretettel várjuk a téli sportok kedvelőit Jeszenszky Géza és Neidenbach Ákos könyvbemutatóval összekötött vetített képes előadására 2019. február 24-én, vasárnap, 18 órától Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának a rendezvénytermébe. A szerzőpáros mesél könyvük születésének körülményeiről, továbbá betekintést enged a magyar sísport jelentős történelmi pillanataiba 1892-től napjainkig.

Bővebben: Hogyan élte túl a magyar sísport a területveszteségeket?

Kastélylátogató kirándulás – 2019

FRISSÍTÉS! Az utolsó három hely is betelt. Aki ezután jelentkezik be e-mailen keresztül, az felkerül a várólistára és értesítést fog kapni, amennyiben felszabadulnak helyek az autóbuszban.

FIGYELEM! Mivel már csak három szabad hely maradt az autóbuszban, az online regisztrációt lezártuk. Aki ez után szeretne jelentkezni, azt megkérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot velünk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen elküldve az alábbi adatokat: vezetéknév, keresztnév, életkor, EKE-tag vagy sem, helység, lakcím, telefonszám. A jelentkezéseket időrend szerint fogjuk figyelembe venni, így előre is elnézést kérünk azoktól, akiknek már nem jut hely. Erről természetesen e-mailben is fogjuk értesíteni az érintetteket.

Időpont: 2019. március 3., vasárnap

Túraszervező: Szima Márton

Részvételi díj (tartalmazza az utazás költségeit valamint a kastélylátogatás díját Gernyeszegen és Marosvécsen): EKE-tagoknak és 18 év alattiaknak 75 lej, a többi résztvevő számára 95 lej.

Az utazást autóbusszal szervezzük.
Az autóbusz március 3-án, vasárnap reggel 7:00-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul.
Az autóbuszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb február 27-én, szerdán 15 óráig, a következő linken: https://goo.gl/forms/8oXrLx6Bl2166ONh2

Bővebben: Kastélylátogató kirándulás – 2019

Mont Blanctól az Aconcaguáig

Szeretettel várunk minden érdeklődőt ismeretterjesztő előadásunkra 2019. január 22-én, kedden, 19 órától az Apáczai Csere János Elméleti Líceum dísztermébe. Meghívottunk, Vekov Imre, az EKE túrák kihívásai után kipróbálta magát keményebb terepen is meghódítva néhány magasabb csúcsot. A hegymászás során szerzett élményeiről és tapasztalatairól vetített képes előadásával egybekötve fog mesélni elkalauzolva minket a Mont Blanc, a Kilimandzsáró, az Elbrusz és az Aconcagua lélegzetelállító magaslataira.

Bővebben: Mont Blanctól az Aconcaguáig

Honismereti kirándulás Nagyszebenbe és Vízaknára – 2019

FIGYELEM! A helyek beteltek és a regisztrációt lezártuk.

Időpont: 2019. február 10., vasárnap

Túraszervező: Szima Márton

Az autóbusz február 10-én, vasárnap reggel 7:00-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A szám) elől indul.
Az autóbuszra csak azok a személyek ülhetnek fel, akik regisztráltak a kirándulásra és előre befizették a részvételi költségeket. Köszönjük szíves megértésüket.

Részvételi díj (tartalmazza az utazás és városvezetés költségeit): EKE-tagoknak és 18 év alattiaknak 65 lej, a többi résztvevő számára 85 lej.
A vízaknai református templom látogatásakor mindenki saját belátása szerint adományozhat a templom perselyébe.

Az utazást autóbusszal szervezzük.
Az autóbuszban a helyek száma korlátozott, ezért előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb február 6-án, szerdán 15 óráig, a következő linken: https://goo.gl/forms/4wCmiLYHPSo5APvF3.

Bővebben: Honismereti kirándulás Nagyszebenbe és Vízaknára – 2019

Kirándulás a Detonátára – 2018

Időpont: 2018. november 10. (szombat)
Túraszervező: Kovács D. Zsuzsa
Az utazást autóbusszal és kiskocsikkal szervezzük. Az autók november 10-én, szombat reggel 7-kor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul /volt Széchenyi/ tér 9A szám) elől indulnak.   
Az autóbuszban a helyek száma korlátozott, ezért szükséges előzetesen jelentkezni, legkésőbb november 8-ig az alábbi linken https://goo.gl/forms/UNylWtrAVwDlcnXH3 vagy a túraszervezőnél.
Elérhetőségek: tel: 0747-070790, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebben: Kirándulás a Detonátára – 2018