Szakosztályok / Klubok Szakosztályok / Klubok

Fotóklub

Fotóklub

A fotóklub 2003 nyarán alakult, Vas Géza fotóművész kezdeményezésére. Négy évig õ vezette a klub tevékenységét, majd az irányítást egy négytagú csoport vette át, név szerint Bozsoki Adrienn elnök, Lõrinczi István technikai vezetõ, Jójárt Endre Tibor, aki a kiállítandó fotók keretezését és szállítását vállalta, valamint Kalló Márta titkárnõ.

A klubtevékenységre hetente egyszer kerül sor. Minden kedden délután 5 órakor az EKE székházában találkozunk..

Bővebben: Fotóklub

Futballcsapat

Futballcsapat

Az Erdélyi Kárpát Egyesület-Kolozsvár 1891 futballcsapata 2014-ben jött létre. A futballt szerető fiatalabb EKE tagok együttműködése révén kialakult egy 14 személyes keret.

A csapat a 2014-2015-ös idényben a városban zajló két bajnokságban szerepel. Noha a fő cél a mozgás, azért a teljesítményre is odafigyelünk. A bajnokság végén mindkét versenyben a pódiumon szeretnénk végezni.

Bővebben: Futballcsapat

Gyerektúrák

Gyerektúrák

Nagy sikernek örvendenek a 2013 novemberében bevezetett babatúrák, melyek idővel gyerektúrákká nőtték ki magukat, a megtett távokat és a szintkülönbséget tekintve.
A 2015-ös túracélpontok között szerepel a Létai-vár, Sebes vára és a székelyjói Sequoia fenyők, a Tordai-hasadék, a Révi-szoros. Az első idei gyerektúrát áprilisban tartjuk.

További részletek: Veres Ágnes, tel. 0723-159000, babatura
@eke.ma

Bővebben: Gyerektúrák

Kerékpárszakosztály

Kerékpárszakosztály

A kerékpárszakosztály gondolata 2013 végén született meg, de a közelgő tél miatt eleinte csak pár túrával próbálkoztunk. A rendszeres túrák 2014-ben kezdődtek el, Szima Márton vezetésével.

Az időjárási viszonyoktól függően havi egy-két biciklis túra volt.
A legtöbb túra a  kolozsvári EKE csucsai kulcsosháza környékén zajlott. Ezek felfedező jellegűek voltak. Új útvonalakat keresünk a terveink között szereplő kerékpáros teljesítménytúra megvalósításához.
Korcsolya- és síszakosztály

Korcsolya- és síszakosztály

A kolozsvári EKE tagjai a téli sportokból is kiveszik a részüket.

Minden nap – a hóviszonyoktól függően – Szilágyi
András vezetésével sítúrákat szervezünk a Kolozsvárhoz közeli Hajtás völgybe. A feleki, kisbányai és börvényesi sípályákra évente többször látogatunk el.

Minden kedden este 20 órától a korcsolyázást kedvelők a CORA üzletház parkolójában levő műkorcsolyapályánál találkoznak. Itt az EKE tagoknak 20%-os kedvezményes belépőjük van.